Ultimele stiri

Weekend plin pentru poliţiştii de la Rutieră! Câte amenzi au aplicat

etilotest

În zilele de week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Aceştia au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi şi au reţinut 50  de permise de conducere.

În perioada 13 iunie – 15 iunie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.      

Astfel, poliţiştii au întocmit 9 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 632 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 351 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 67 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 50 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi depăşirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 24 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*