Ultimele stiri

Zăpada a pus stăpânire pe Timiș. Peste 250 de mașini au rămas blocate pe șoselele din județ

masina inzapezita

E jale pe mai multe drumuri din Timiș, acolo unde peste 250 de autoturisme au rămas înzăpezite! Cele mai multe probleme s-au înregistrat în zona de sud a județului, cu precădere pe drumurile ce fac legătura cu localitățile Buziaș și Deta, dar și în partea de nord vest, pe ruta Jimbolia – Sannicolau Mare. Acolo, pompierii de la ISU Banat se luptă cu nămeții pentru a elibera mașinile blocate în zăpadă.

Până la acestă oră nu au fost semnalate evenimente  majore, însă prin dispoziția prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, au fost dispuse o serie de măsuri preventive pentru a asigura o desfășurare promptă și eficientă în cazul unor situații de criză. Astfel, a fost reactualizată baza de date privind drumurile naționale, județene, municipale și comunale, în vederea transmiterii operative a informațiilor spre autoritățile responsabile cu gestionarea acestora. La nivelul comunelor, au fost solicitate liste cu persoanele cu dizabilitați, persoanele care necesită dializă și femeile însărcinate, pentru a se interveni prioritar la aceste cazuri, în situații de urgență și, de asemenea, au fost identificate spații de cazare și hrănire a persoanelor care ar putea fi surprinse de fenomene meteo periculoase pe drumurile din județ, în cele 6 adaposturi deja existente, aflate în evidența Direcției Asistență Socială Timiș.

În paralel, din ordinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, 11 pompieri militari din cadrul ISU Timiș intervin în județele Dâmbovița și Buzău, în contextul avertizărilor ,,cod  galben” şi ,,cod portocaliu” de fenomene meteo periculoase, căderi masive de zăpadă, viscol și îngheţ.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*