Ultimele stiri

Zeci de specialiști internaționali în domeniul economiei sociale vin la Universitatea de Vest din Timișoara

universitatea de vest

Cea de-a patra ediție a Școlii de vară internațională EMES pentru doctoranzi se va desfășura la Universitatea de Vest din Timișoara, în perioada 29 iunie – 2 iulie.

50 de profesori și doctoranzi în domeniul economiei sociale din întreaga lume se vor afla în următoarele zile la UVT.

Școala de vară din acest an este derulată de Asociația profesională academică EMES, în organizarea Universității de Vest din Timișoara. EMES este cea mai vizibilă organizație internațională ce activează în domeniul teoriei și practicii întreprinderii sociale. Sub umbrela ei a fost elaborată cea mai cunoscută definiție a întreprinderii sociale și o consistentă literatură dedicată acesteia, respectiv conceptelor sale complementare: antreprenorialul social și economia socială.

Pe fundalul crizei economice, se accentuează recunoașterea publică a rolului socio-economic al organizațiilor economiei sociale (organizații nonprofit, cooperative, societăți mutuale, întreprinderi de inserție). Tendința se regăsește și în abordarea Uniunii Europene care dezvoltă un instrumentar complex de susținere printr-o politică publică dezvoltarea economiei sociale.

“Interesul academic pentru concepte precum antreprenoriatul social, economia, inovația socială a crescut mult în ultimii zece ani în universitățile din vestul Europei. Prin acest eveniment deschidem noi oportunități pentru mediul academic românesc, oportunități de aprofundare a subiectului și punem Timișoara pe harta mondială a cercetării în domeniul economiei sociale”, spune rectorul Universității de  Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*