Ultimele stiri

Zeci de studenți din Timișoara PROTESTEAZĂ în fața Prefecturii Timiș. De ce sunt nemulțumiți FOTO

Aproximativ 50 de studenți care învață la Universitatea de Vest și la Universitatea Politehnica din Timișoara protestează, de la ora 07.30, în fața Prefecturii Timiș. Asta după ce studenții nu au dormit toată noaptea și au ocupat amfiteatrul A13 din cadrul instituției.

Studenții sunt nemulțumiți de faptul că nu pot să participe în procesul de alegere al rectorului în proporție de minimum 25 % din totalul numărului de voturi. Manifestanții s-au legat cu banderole negre la gură și țin în mână afișe cu mesaje precum „25 %”, „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara”, „Vorbim doar în amfiteatrul A13 din UVT” sau „Universitate înseamnă 90 % studenți, 10 % profesori”.

„Continuăm acțiunile pentru obținerea procentului de minim 25% în alegerea rectorului. Vă așteptăm în continuare să ne susțineți, în amfiteatrul A13 din Universitatea de Vest din Timisoara. Au început o serie de ocupări în câteva din universitățile importante din țară, printre care și Universitatea de Vest din Timișoara, datorită dezastrului din mediul universitar și a lipsei de respect cu care au fost tratați studenții în ceea ce privește deciziile din sistemul de învățământ superior. Vrem ca studenții să participe în procesul de alegere a rectorului în proporție de minimum 25% din totalul numărului de voturi”, transmit reprezentanții OSUT.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*