Ultimele stiri

Zeci de timișoreni au ieșit în stradă, nemulțumiți că românii din diaspora au stat la coadă ca să voteze

protest timisoara

Protest spontan, în această seară, în Piața Operei. Zeci de timișoreni au ieșit în stradă, la ora 21.30, pentru a protesta în semn de solidaritate față de românii din diaspora care au stat la cozi interminabile pentru a vota.

„Suntem solidari cu diaspora. Vrem prelungirea votului până când toți cetățenii români care stau acum la cozi votează. Este inadmisibil să nu permiți propriei populații să voteze, în condițiile în care prezența la vot este deja redusă. Sunt mii de oameni care așteaptă acum să voteze. Marea Britanie, Paris, Veneția, Madrid, Stuttgart suntem alături de voi! E dreptul tău să votezi. E dreptul tău să dispui de această alegere așa cum dorești și e caz penal atunci când nu o poți face. Când incompetența autorităților se traduce în prea puține hârtii xeroxate, prea puține liste suplimentare, guvernul a eșuat. Ieșim în stradă, nu stăm la coadă pentru democrație. Ne-o facem singuri”, au scris pe rețeaua de socializare Facebook inițiatorii proiectului.

Potrivit gandul.info, și la București, în fața sediului Ministerului Afacerilor Externe, sute de oameni protestează. Manifestanții au blocat strada și au cerut demisia lui Victor Ponta, dar și a ministrului de Externe, Titus Corlățean.”Lăsaţi-i să voteze/ Demisia,Demisia!”, au strigat protestatarii.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*