Ultimele stiri

Zidul Berlinului, recreat cu ajutorul a 8.000 de baloane luminoase

Zidul care a tăiat în două Berlinul, timp de aproape trei decenii, a fost recreat cu ajutorul a 8.000 de baloane luminoase. Acestea au fost amplasate pe traseul urmat altădată de construcţia din beton şi sârmă ghimpată, pe o lungime de aproape 16 kilometri. Mâine, când se împlinesc 25 de ani de la căderea zidului, toate baloanele vor fi eliberate spre cer, informează Digi24.ro.

Graniţa luminoasă, aşa cum o denumesc germanii, trece prin puncte celebre, cum ar fi Poarta Brandenburg, Reichstagul sau Punctul de control Charlie, acesta din urmă fiind cel mai cunoscut loc prin care se făcea trecerea din Berlinul de Est, controlat de comunişti şi sovietici, în Berlinul de Vest.

La Berlin se află zilele acestea şi fostul preşedinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, care a avut, potrivit istoricilor, o contribuţie decisivă la doborârea zidului Berlinului şi la prăbuşirea regimurilor comuniste din Europa de est.

Mihai Gorbaciov este invitat special la ceremoniile din capitala Germaniei şi şi-a lăsat amprentele mâinilor în ciment, pe vechiul amplasament al zidului, notează aceeași sursă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*