Ultimele stiri

ZILE LIBERE de Paşte şi 1 Mai

gratar

Bugetarii vor avea parte de o minivacanţă de Paşte şi altă minivacanţă de 1 Mai. Potrivit Codului Muncii, sărbătorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât cele din weekend, majoritatea asimilate sărbătorilor religioase.

Prima şi a doua zi de Paşte sunt libere, iar în 2014 acesta va pica pe 20 aprilie, duminică. Astfel, românii vor avea liber şi luni, 21 aprilie, ei întorcandu-se la muncă de marţi.

Veţi avea şansa să vă planuiţi o altă minivacanţă şi cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii. În 2014, 1 Mai pică într-o zi de joi, prin urmare bugetarii primesc liber şi în ziua de vineri.

Guvernul a aprobat hotărârea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarată zi liberă. Instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal sâmbătă 26 aprilie sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la 31 mai, pentru a recupera ziua liberă de 2 mai 2014, conform deciziei Guvernului. Conform procedurii, ziua este declarată liberă pentru personalul bugetar, cu excepţia celor din instituţiile publice a căror activitate trebuie asigurată, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*