Ultimele stiri

ZILELE ENERGIEI la Timișoara. Evenimentul promovează transportul ciclist

Municipiul Timişoara  organizează în zilele de 25 şi 26 Iunie 2014 a patra ediţie a “ZILELOR ENERGIEI 2014 TIMIŞOARA”, în colaborare cu Comisia Europeană şi cu alte părţi interesate, în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile. Evenimentul va permite instituţiilor, companiilor şi tuturor cetăţenilor interesaţi să beneficieze direct de oportunităţile şi avantajele oferite de o utilizare mai inteligentă a energiei şi informarea cu privire la implementarea măsurilor privind energiile regenerabile.

Obiectivele avute în vedere sunt legate de eficienţa energetică, promovarea tehnologiilor alternative pentru energii durabile, combaterea şi atenuarea efectelor schimbărilor climatice şi atingerea ţintei de reducere cu cel puţin 20% a emisiilor de CO2 pe teritoriul Municipiului Timişoara până în anul 2020.

Zilele Energiei Timişoara 2014 sunt dedicate promovării transportului ciclist. 10 biciclete au fost achiziționate cu toate accesoriile necesare circulaţiei în siguranţă pe drumurile publice. Acestea care vor fi utilizate de funcţionarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara în activitatea curentă.

În data de 26 Iunie 2014 se va organiza un tur ciclist în Municipiul Timişoara, cu pornire de la Primăria Municipiului Timişoara, începând cu orele 18.00, pe un traseu urban, până la Pădurea Verde. Scopul acţiunii este acela de promovare a circulaţiei velo în mediul urban.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*