Ultimele stiri

Zimbrii din vestul țării, cu un pas mai aproape de sălbăticie

zimbrii

Vești bune din Munții Țarcu! Cele 17 exemplare de zimbrii care au fost aduse în primăvara acestui an în Banat, după 200 de ani de la dispariție, sunt cu un pas mai aproape de sălbăticie.

„Așa cum anunțam în primăvară, vor fi transferați din țarcul de aclimatizare de 15 hectare în țarcul de 160 de hectare, în această săptămână”, au scris pe Facebook reprezentanții WWF România.

17 exemplare de zimbrii au fost aduse pe 17 mai din diferite centre de reproducere din Europa în comuna Armeniș, județul Caraș-Severin, fiind cel mai mare transport și cel mai mare fenomen de reintroducere a zimbrului care a avut loc vreodată în Europa. La început, zimbrii vor sta într-o zonă de aclimatizare de aproximativ 15 hectare. Apoi vor avea acces la o zonă de semi-libertate, de 160 de hectare. Aici se vor putea adapta la mediul sălbatic și vor învăța să supraviețuiească în natură, grupându-se într-o cireadă- forma tipică de organizare a zimbrilor. În toamna acestui an vor avea acces dincolo de zona împrejmuită și vor deveni primii zimbri care trăiesc în sălbăticie, în Carpații Meridionali, din secolul 18 încoace. Spre sfârșitul acestui an vor mai fi aduși aici și alți zimbri.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*