Ultimele stiri

Zimbrii s-au reîntors în vestul țării, după sute de ani de la dispariție

zimbrii

Zimbrul, cel mai mare mamifer terestru din Europa, s-a reîntors, astăzi, în vestul țării, după 200 de ani de la dispariție. 17 zimbrii au fost aduși din diferite centre de reproducere de pe continent în comuna Armeniș din județul Caraș-Severin.

În toamna acestui an, alte zece exemplare de Bison Bonasus lise vor alătura în aceeași zonă din Munții Țarcu, care va fi supusă unui proces de resălbăticire. Potrivit reprezentanților Rewilding Europe și WWF-România, aducerea celor 17 zimbrii în vestul țării reprezintă cel mai mare transport și cel mai important fenomen de reintroducere a zimbrului care a avut loc vreodată în Europa.

Locul în care zimbrii au fost eliberați face parte din situl Natura 2000 Munții Țarcu, o zonă sălbatică ce se întinde pe nu mai puțin de 59.000 de hectare. Zimbrii vor reprezenta a adevărată atracție turistică. în Armeniș, comuna din imediata vecinătate, va exista un Centru de vizitare a zimbrilor, care vă găzdui materiale informative și activități dedicate mediului înconjurător.

Armeniș ar putea deveni primul „sat al zimbrilor” din Europa.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*