Ultimele stiri

Ziua Drapelului sărbătorită de timișoreni în fața Palatului Administrativ

Ziua de 26 Iunie marchează Ziua Drapelului. În fața Palatului Administrativ din Timișoara, au avut loc astăzi, manifestări dedicate Zilei Drapelului.

Jandarmii, pompierii, dar și militarii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Banat” au defilat în fața Palatului Administrativ din Timișoara, cu prilejul Zilei Drapelului.

De la un astfel de eveniment nu aveau cum să lipsească autoritățile. Primarul Nicolae Robu, subprefectul Zoltan Marossy și vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra au fost prezenți.

Deși puține persoane s-au arătat interesate de acest eveniment, defilarea militarilor s-a realizat pe muzică de fanfară.

Drapelul Naţional este un simbol al luptei poporului român pentru liberate. Fiecare  cetăţean român are datoria de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei Revoluţiei de la 1848. Atunci, Guvernul provizoriu de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional. În urma acestui decret, s-a stabilit ca Tricolorul: roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor. Acesta poartă deviza „Dreptate şi frăţie” și se mai numește „stindard al libertăţii”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*