Ultimele stiri

„Ziua informării Preventive”, la Timișoara

pompieri

Sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, reprezentanții ISU urmăresc informarea cetăţenilor cu privire la pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Astăzi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,BANAT” va organiza un punct de informare preventivă în Piaţa Victoriei din Timișoara. Pompierii timişeni vor distribui afişe, broşuri şi pliante cu riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul judeţului Timiş.

De asemenea, reprezentanţii E.On Gaz Timişoara vor participa alături de pompierii militari la acestă acţiune. Aceșria vor oferi pliante şi broşuri trecătorilor pentru a atrage atenţia asupra pericolelor la care se expun utilizatorii de instalaţii pe gaz neomologate sau cu defecţiuni şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii verificării acestora.

Începând de astăzi, în fiecare zi de marţi 13, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U) va organiza în toată țara „Ziua informării Preventive”.

Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc şi aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat – 31%, instalaţii electrice defecte sau improvizate – 21%, fumatul şi focul deschis -14% şi mijloacele de încălzire – 13%.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*