Ultimele stiri

Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse la Timișoara

În zilele de 16 și 17 mai, publicul timișorean este invitat să se alăture Grupului Local de Acţiune HIV/SIDA Timişoara, pentru a comemora împreună, pentru al 12-lea an consecutiv, Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse (The International AIDS Candlelight Memorial).
Mai mult decât un eveniment de aducere aminte, Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse, una dintre cele mai vechi și mai mari campanii din lume, de mobilizare a comunității în scopul conștientizării sociale a HIV, se dorește un apel la solidaritate globală și la înlăturarea stigmei și discriminării persoanelor care se confruntă cu această infecție.

Sâmbătă și duminică, 16-17 mai, între orele 10-22, timișorenii pot aprinde lumânări în memoria victimelor SIDA iar cei mici pot picta pe quilturi la cortul special amenajat, amplasat pe pietonala Mărășești. Sâmbătă, de la ora 20, pot urmări proiecția unui film tematic în sala de evenimente a spațiului cultural Ambasada, pe strada Anton Seiller nr.2.
Duminică, 17 mai, la ora 21, publicul timișorean este invitat să participe, în cadrul unui flashmob, la formarea Fundei Umane, simbolul solidarității cu persoanele afectate de HIV/SIDA, iar la ora 21.30 să lanseze lumânări aprinse pe canalul Bega.
Campanie de încurajare a comunității locale să se implice în lupta împotriva SIDA, fie și doar prin participarea la un moment de reculegere ce are loc anual, Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse este o zi în care important este să conștientizăm că numai implicându-ne cât mai mult putem schimba lucrurile.
Campania este organizata de:
Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS) Timişoara
Societatea pentru Copii şi Părinţi – SCOP Timişoara
Societatea Studenţilor în Medicină Timişoara
LGBTeam

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*