Ultimele stiri

Ziua Internațională a Luptei împotriva Violenței asupra Femeilor, marcată și la Timișoara. Ce activități au loc

violenta femei

Publicul timișorean este invitat, în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, la 16 zile de activism pentru drepturile omului, de către Asociația SPICC. Și asta pentru că în capitala Banatului începe campania „Fii vocea celor fără de voce!”, care își dorește să fie un demers de informare și conștientizare a publicului față de numeroasele situații și diversele moduri în care drepturile omului sunt încălcate în toate părțile lumii. Alcătuită din mai multe secvențe, campania va debuta în 25 noiembrie, cu celebrarea Zilei Internaționale a Luptei împotriva Violenței asupra Femeilor, va continua cu marcarea, în colaborare cu asociațiile de profil, a Zilei Mondiale Anti-SIDA și a Zilei Internaționale a Persoanelor cu Disabilități și se va încheia în 10 decembrie, Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

Cu ocazia zilei de 25 noiembrie, Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor, SPICC invită la solidaritate cu victimele violenței domestice. Evenimentul „Uniți împotriva violenței” este menit să sensibilizeze publicul asupra magnitudinii și gravității situației violenței îndreptate asupra femeilor. Inițiativa se va desfășura pe pietonala Mărășești, între orele 17,30-18,30 și va fi alcătuită din mai multe secvențe.

„Mesajul evenimentului este că violența poate fi oprită. Prin acțiunea conjugată a noastră, a tuturor. Pentru că violența trebuie sancționată ca modalitate de neacceptat de rezolvare a problemelor și conflictelor. Dacă recunoaștem un sistem social drept nedrept, abuziv pentru o parte a membrilor săi, tăcerea devine o problemă de moralitate, ori în problemele de moralitate nu există neutralitate. Tăcerea înseamnă complicitate. Pentru că nu există martori inocenți vizavi de abuzuri, agresiune și violență”, transmit organizatorii acțiunii de mâine din centrul orașului.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*