Ultimele stiri

Ziua Marinei, sărbătorită la Timișoara. Puțini timișoreni au venit să vadă spectacolul pregătit pe malul Begăi [FOTO]

Ateliere interactive, expoziții și un concert! Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele care au dat gust Zilei Marinei, sărbătorită pentru al cincilea an consecutiv, la Timișoara. Totuși, anul acesta a venit și cu o premieră! Forțele Navale Române au fost prezente la eveniment și  i-au ajutat pe timișoreni să înțeleagă mai bine spiritul acestei sărbători.

„Suntem un număr de 12 cadre militare din cadrul Forțelor Navale care am onorat invitația de participare la Ziua Marinei Române în Timișoara. Pentru prima oară participăm, deși noi organizăm Ziua Marinei Române în Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, București. Ne-a surprins și ne-a onorat invitația autorităților locale și am făcut-o cu cea mai mare plăcere”, a declarat comandor Viorel Roman, din cadrul Forțelor Navale Române.

Astfel, timișorenii care au luat parte la eveniment, deși în număr foarte mic, s-au putut bucura de un spectacol bine pus la punct. După prezentarea onorului, salutarea Drapelului de luptă, intonarea imnului de stat al României, citirea ordinului emis cu acest prilej de către reprezentantul Statului Major al Forţelor Navale şi lansarea la apă a ancorei de flori, în memoria eroilor marinari, aceștia au luat parte și la un concert de fanfară susţinut de Muzica Militară a Brigăzii 18 Infanterie “Banat”.

De asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc şi dezvelirea unei plăcuţe comemorative dedicate aniversării a 150 de ani de canotaj pe malurile Begăi, când s-au pus bazele „Societăţii de Luntrişoare”, prima asociaţie de canotaj de pe actualul teritoriu al României.

Spre final, participanții s-au putut bucura de expozițiile și atelierele create special pentru ei. Vorbim aici despre o expoziţie de navomodele participante la concursuri naţionale şi intenaţionale, o  expoziţie de cărţi poştale din colecţia Octavian Leşcu, expoziţie prezentă încă de la prima ediţie şi îmbogăţită de la an la an cu noi exponate valoroase și o expoziţie de machete de tehnică militară din colecţia Garnizoanei Timişoara.

Spre bucuria celor mici, evenimentul a venit la pachet și cu un atelier interactiv, în cadrul căruia reprezentanții Forțelor Navale i-au învățat pe micuți cum se fac nodurile marinărești.

[000299] [000302] [000322] [000324] [000332] [000334] [000336]

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*