Ultimele stiri

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită în Parcul Copiilor. Ce surprize li se pregătesc micuților

parcul copiilor

Primăria Timișoara pregătește un eveniment inedit în Parcul Copiilor „Ion Creangă”, pentru a marca Ziua Mondială a Mediului. Astfel, mâine, are loc acțiunea „Ambasadorii mediului”, dedicată elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal din Timișoara, și nu numai. Cu această ocazie vor fi desfăşurate ateliere de creaţie şi artă, expoziţii şi prezentări la stand.

În cadrul evenimentului, Primăria Timişoara va organiza şi concursul „Artă din deșeuri”, ajuns la cea de-a doua ediţie, acţiune menită să crească gradul de conştientizare a tinerei generaţii cu privire la necesitatea colectării deşeurilor reciclabile, reutilizării şi consumului responsabil al materiilor prime. Totodată, este promovat şi conceptul de economie circulară – soluţia logică pentru o lume constrânsă tot mai mult de resursele limitate de materii prime.

Întregul eveniment din data de mâine este conceput ca o activitate recreativă, ca un târg de idei inedite, în vederea valorificării deşeurilor reciclabile.Grupurile de elevi, reprezentanţi ai şcolilor, vor avea astfel ocazia să îşi prezinte un stand cu materiale şi obiecte realizate din materiale reciclabile, să realizeze ateliere de creaţie. Materialele prime necesare realizării obiectelor prezentate (hârtie, carton, PET) trebuie să provină exclusiv din materiale reciclate, fiind excluse cele noi, iar materialele auxiliare (sfoară, lipici, acuarele) să fie nepoluante, prietenoase cu natura.
Toate materialele reciclabile şi auxiliare puse în operă vor fi aduse de echipele/şcolile participante. Unităţile de învăţământ participante vor avea în mod obligatoriu şi un panou de identificare, realizat după după o concepţie proprie, exclusiv din materiale reciclabile.

Mai multe informații despre concurs se găsesc AICI!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*