Ultimele stiri

Zona din jurul stadionului „Dan Păltinişanu”, doar pentru biciclişti, pietoni şi cei care se dau cu rolele. Primarul Robu: „Vom pune punct curselor de maşini”

zona stadion timisoara

Zona din jurul stadionului „Dan Păltinişanu” îşi schimbă radical înfăţişarea, în următoarea lună. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că astăzi au început lucrările de reamenajare a zonei. La final, aici nu vor mai avea cum să fie organizate curse ilegale de maşini şi motociclete.

Primarul Timişoarei a precizat, astăzi, că zona din jurul stadionului va fi transformată în trei piste: una pentru biciclişti, una pentru cei care se dau cu rolele şi skateboard-ul şi una dedicată pietonilor. Primele două vor avea o lăţime de doi metri, iar cea pentru pietoni, de trei metri. Astfel, accesul auto în zonă va fi interzis.

De asemenea, de o parte şi de alta a pistelor vor fi plantaţi aproximativ 400 de copaci şi vor fi create 350 de locuri de parcare. Totodată, şi o parte din parcarea Novatim va dispărea pentru că va fi creat un sens giratoriu în intersecţia din faţa magazinului.

„Pe lângă o ofertă ultra-sănătoasă pentru timişorenii dornici de mişcare, vom şi înfrumuseţa zona şi vom pune punct definitiv curselor de maşini sau de motociclete organizate acolo, evident, în afara legii, care au pus în pericol viaţa unor cetăţeni sau i-au deranjat pe locuitorii din zonă prin zgomotul produs târziu în noapte”, a anunţat, astăzi, primarul Timişoarei.

Potrivit edilului şef, atunci când copacii vor creşte, sub ei vor fi montate şi băncuţe.

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*