Ultimele stiri

Zona Văcărescu a fost amenajată. Ce schimbări au fost făcute aici

Zona Vacarescu

După ce a trecut prin mai multe reabilitări, zona Iosefin începe să arate din ce în ce mai bine. Astăzi, primarul Nicolae Robu a inaugurat lucrarea „de amenajare şi refuncţionalizare a zonei numită Văcărescu 2, tronsonul de la intersecţia străzii Văcărescu cu strada Regele Carol I, până la Bega”. Edilul a afirmat că aceasta este o lucrare extrem de importantă şi a explicat ce schimbări au fost aduse zonei.

„După cum ştim aici a fost acea hală în care a funcţionat, ani de zile, piaţa Iosefin şi care arăta groaznic. Acum avem o clădire în care avem o piaţă civilizată, iar zona, care era ocupată de halele respective, acum reprezintă artere de circulaţie pe ambele sensuri şi locuri de parcare, la care se adaugă spaţii verzi, piste de biciclete şi trotuare frumos amenajate. Lucrarea totalizează 8.9 milioane de lei, din care 6.5, reprezintă fonduri europene nerambursabile. Lucrarea a început în 29 mai 2013 şi s-a finalizat în 29 martie 2014, lucrarea efectivă, pe teren. S-au amenajat 172 de locuri de parcare, 800 de metri pătraţi de piste de biciclete, 1200 de metri pătraţi de spaţii verzi şi s-au plantat circa 100 de arbori, mai precis 98. Ce este foarte important de subliniat este că, ceea ce nu se vede la suprafaţă, în subteran a fost o lucrate extrem de grea.  Aici totul era răscolit pentru că s-au schimbat şi reţelele de utilităţi, au fost înnoite, s-au făcut noi racorduri la clădirile din zonă şi, la toate acestea, se adaugă amenajarea acestei intersecţii, cu bulevardul Regele Carol I, prin realizarea unui sens giratoriu aici şi prin crearea, în sensul giratoriu, a unei fântâni decorative. Seară, această fântână va fi iluminată frumos şi va da un plus de farmec acestei zone”, a comunicat primarul.

Acesta a ţinut să precizeze că zona Văcărescu 2, la fel ca Văcărescu 1, beneficiază de un sistem automat de curăţare a străzii. În trecut, acest instalaţie a creat probleme pentru primar, având în vedere că sistemul trebuia pornit manual, iar jeturile de apă ajungeau să unde motocicliştii şi şoferii. Nicolae Robu a afirmat că aceste probleme au fost rezolvate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*