Ultimele stiri

UE și Ucraina amână intrarea în vigoare a Acordului de liber schimb până la finele lui 2015

Uniunea Europeană și Ucraina vor amâna intrarea în vigoare a mult-așteptatului Acord de liber schimb până la sfârșitul lui 2015, a anunțat vineri comisarul european în exercițiu pentru comerț, Karel de Gucht, informează agenția germană de presă DPA.

Anunțul în acest sens survine în urma unei reuniuni trilaterale desfășurate la Bruxelles cu participarea UE, a Ucrainei și Rusiei și pe fondul preocupărilor din partea Moscovei că Acordul de liber schimb dintre UE și Ucraina va avea repercusiuni negative.

Comisarul european a explicat vineri la Bruxelles că „acest lucru se înscrie în procesul multilateral de pace din Ucraina”.

În același timp, Uniunea Europeană va menține în mod unilateral anularea taxelor vamale pentru bunurile ucrainene, în contextul „situației economice foarte dificile” din Ucraina, a adăugat Karel de Gucht. Ucraina va continua să se bucure de acces privilegiat pe piața UE până la acea dată, a precizat De Gucht, potrivit Reuters.

Anterior, președintele ucrainean Peto Potroșenko declara că Acordul de Asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană va intra în vigoare la 1 noiembrie a.c., după ce documentul va fi ratificat simultan, marți, 16 septembrie, de către legislativul ucrainean (Rada Supremă) și Parlamentul European, informează Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*