Ultimele stiri

Gulaş cu ficat de vită

gulas cu ficat de vita

Ingrediente pentru gulaş cu ficat de vită:

500 g ficat de vită
300 ml lapte dulce
1 ceapă
1 morcov
1 ardei gras
3-4 ciuperci
2 căţei de usturoi
3 linguri ulei
150 ml vin alb
2 linguri pastă de roşii
cimbru
2 frunze de salvie
busuioc uscat
pătrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare pentru gulaş cu ficat de vită:

Se taie ficatul bucăţi potrivite, se acoperă cu lapte şi se lasă să stea circa 30 de minute. Separat, se curăţă legumele, se taie felii sau fâşii, după preferinţă, şi se călesc în ulei bine încins, până se înmoaie şi scade bine zeama lăsată de legume. Se adaugă ficatul scos din lapte şi uscat cu prosoape absorbante, se condimentează cu ierburi aromate, după gust, şi cu usturoiul zdrobit. Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă totul, la foc mic, circa 20 de minute. La sfârşit, se adaugă pasta de tomate, se mai lasă pe foc 2-3 clocote, apoi se dă deoparte. Se serveşte cald, garnisit cu pătrunjel verde tocat, şi cu cartofi fierţi, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*