Ultimele stiri

Unii angajaţi ştiu să lucreze mai eficient de acasă. Care este secretul?

laptop
Unii şefi ştiu că avantajul unei echipe nu se rezumă la inteligenţa fiecărui individ în parte, ci mai degrabă ţine de capacitatea de a munci împreună, scrie Medicaldaily.com.

În zilele noastre, se presupune că buna funcţionare a unei echipe este ameninţată de tehnologie: angajaţii nu mai sunt limitaţi de întâlnirile de la locul de muncă, graţie dezvoltării diverselor instrumente moderne de comunicare şi unii experţi se întreabă dacă oamenii pot lucra la fel de bine în mediul online. Un studiu recent sugerează că angajaţii pot munci la fel de bine de acasă ca şi din cadrul companiei – cât timp dispun de o calitate psihologică importantă.

„Studiile noastre arată că factori similari influenţează inteligenţa colectivă atât în cazul angajaţilor de la birou, cât şi în cel al persoanelor care lucrează de acasă”, a declarat Anita Woolley, profesoară în cadrul Facultăţii de Afaceri Tepper din cadrul Universităţii Carnegie.

Inteligenţa colectivă este termenul folosit de Woolley pentru a „măsura” eficienţa generală a unui grup. „O echipă formată din oameni inteligenţi nu este neapărat mai inteligentă”, a explicat Woolley, potrivit medicaldaily.com.

Munca de acasă şi în mediul online nu are o influenţă semnificativă asupra inteligenţei colective a angajaţilor şi un punct forte al echipelor este Teoria Minţii. Aceasta se referă la capacitatea unei persoane de a prezice starea psihică a celorlalţi.

Woolley a descoperit o „legătură importantă” între Teoria Minţii oamenilor şi inteligenţa colectivă a unui grup. Cercetătorii speră ca studiile psihologice să ofere o nouă perspectivă pentru managerii care vor să analizeze cât mai corect succesul angajaţilor „detaşaţi” la domiciliu.

Sursa:gandul.info

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*