Ultimele stiri

Ruladă de clătite cu ouă și șuncă

retete culinare

Ingrediente

125 g făină
2 ouă
1 vârf de cuţit sare
2 linguri ulei
25 ml lapte
50 g unt
2 fire ceapă verde
3 felii şuncă
2 roşii
sare
piper

Mod de preparare

Pentru aluat, se taie ceapa foarte mărunt şi se adaugă în ouăle bătute ca pentru omletă. Într-un castron, amesteci făina cu sarea, adaugi 30 g de unt topit, laptele, uleiul, ouăle şi amesteci cu mixerul până se omogenizează. Laşi să se odihnească timp de o oră.

Ungi o tigaie încinsă cu puţin unt, torni un polonic mic de aluat, răspândeşti pe toată suprafaţa şi coci clătita pe ambele părţi. Procedezi la fel până termini clătitele. Îţi ies trei clătite. Întinzi pe fiecare clătită câte o felie de şuncă, aşezi deasupra felii de roşii, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le rulezi.

Le tai felii, le aşezi pe un platou şi le laşi la rece până în momentul servirii. Poţi să le mănânci cu roşii cherry umplute cu cremă-brânză, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*