Ultimele stiri

Fiscul nu îți mai poate bloca conturile bancare fără să te anunțe înainte. Noi reglementări au intrat recent în vigoare

fisc

Conturile bancare nu mai pot fi blocate fără înștiințarea în prealabil a contribuabilului. În conformitate cu noua ordonanță de urgentă, Fiscul trebuie să înștințeze cu 30 de zile înainte de a pune poprire pe un cont bancar.

„Pentru stingerea creantelor fiscale, debitorii titulari de conturi bancare pot fi urmăriți prin poprire asupra sumelor din conturile bancare, prevederile alin. (5) aplicându-se în mod corespunzător. În acest caz, prin excepție de la art. 145 alin. (1), poprirea nu poate fi înființată inainte de implinirea unui termen de 30 de zile de la data comunicarii somației”, se stipulează în ordonanța publicată în Monitorul Oficial.

Înainte de intrarea în vigoare a noii ordonanțe de urgentă, conturile bancare puteau fi blocate fără înștiințarea în prealabil a celor afectati. Deși reglementarile anterioare prevedeau și anunțarea acestora, nu era mentionată data la care urma să se întâmple acest lucru.

Măsura vine în întâmpinarea mediului de afaceri cu privire la efectele negative ale înființării popririi înainte de comunicarea somației.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*