Ultimele stiri

Primăria Timişoara lărgeşte Calea Lipovei la patru benzi. Când vor circula troleibuzele până în Dumbrăviţa FOTO

sens giratoriu lipovei

Veşti bune pentru şoferii timişoreni. Asta pentru că au început lucrările de reamenajare şi extindere a sensului giratoriu de la Calea Lipovei spre Dumbrăviţa. Primarul Nicolae Robu a anunţat, astăzi, că va fi lărgită la patru benzi Calea Sever Bocu. Lucrările de modernizare a străzii ar trebui finalizate în aproximativ o lună. 

„Intersecţia se prevede a fi amenajată sub forma unei giraţii, formată din două benzi de circulaţie. Pe amplasamentul fostei bucle de întoarcere a troleibuzului se vor amenaja nouă locuri de parcare. Traseul Căii Sever Bocu urmează a se amenaja ca o stradă de categoria a II-a, cu patru benzi de circulaţie până la (str. Constructorilor) intersecţia cu traseul inelului IV de circulaţie a municipiului Timişoara. Lărgirea urmează a se executa pe o lungime de circa 333 m. Adiacent carosabilului se vor amenaja zone verzi, piste de ciclişti si trotuare pentru circulaţia pietonală din zonă”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ două milioane de lei, fără TVA. Potrivit edilului şef, peste o lună vom putea circula şi cu troleibuzele spre Dumbrăviţa, linia fiind extinsă în cadrul unui proiect finanţat cu bani europeni. „Noi sperăm ca în o luna să putem da drumul și la troleibuz spre Dumbrăvița. Lucrarea este finalizată, trebuie doar racordul la curent și făcute testele”, a mai declarat Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*