Ultimele stiri

Cazarea în căminele din Timișoara: Câte locuri au universităţile şi care sunt preţurile pentru studenţi

camera camin

Aproximativ 12.000 de locuri de cazare în cămine sunt puse la dispoziția studenților care vin să studieze la Timișoara, în cele patru universități de stat.

Universitatea de Vest are 2.700 de locuri, ceea ce înseamnă că doar 40 % dintre studenții care au solicitat un loc în cămin au și primul unul. Tarifele lunare sunt cuprinse între 65 și 100 de lei, la fel ca în anul precedent, iar studenții beneficiază în camere de Internet, cablu TV, săli de lectură, mașini de spălat, bucătării și televizoare.

La Universitatea Politehnica toți studenții care au solicitat un loc în cămin au și primit unul, și asta pentru că universitatea are 16 cămine în care sunt disponibile 5.500 de locuri. Tarifele variază între 95 și 160 de lei pe lună.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoare are șapte cămine cu 2.500 de locuri, deci toți studenții care solicită loc în cămin nu sunt refuzați. Tarifele lunare sunt între 75 și 300 de lei.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului are 1.400 de locuri în cinci cămine, dar deocamdată s-au înregistrat doar 1.300 de cereri de cazare.

Studenții care nu reușesc să obțină un loc în cămine pot închiria garsoniere sau apartamente cu prețuri cuprinse între 150 și 300 de euro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*