Varză cu cartofi şi sos de smântână
Ingrediente:
200 g varză
2 cartofi
3 căţei usturoi
1 ou
ulei
2-3 fire ceapă verde
100 g smântână dietetică
sare
piper
pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi varza şi o tai fâşii foarte subţiri, ca pe nişte tăiţei. Cartofii îi tai cubuleţe şi îi fierbi cu puţină sare. Încingi ulei într-o cratiţă, căleşti ceapa tocată şi usturoiul tăiat feliuţe. După 2-3 minute, pui o cană de apă şi adaugi fâşiile de varză. Laşi să se înăbuşe. Apoi adaugi cartofii scurşi. Baţi oul cu smântâna, adaugi un polonic de apă fierbinte peste ele şi torni în cratiţă. Potriveşti de sare şi piper şi laşi 5-6 minute pe foc. La sfârşit, pui şi câteva frunze de pătrunjel. Poţi servi cu smântână pe deasupra, scrie Click.
Scrie un comentariu