Eclere
Ingrediente:
Coca: 1 cană ulei, 2 căni apă, 4 linguri zahăr, 2 căni făină, 8 ouă, sare.
Crema: 1 kg lapte, 5 linguri făină, coaja rasă de la o lămâie, 250 g zahăr.
Pentru ornat: frişcă, fructe.
Preparare:
Se pun la fiert apa, uleiul, zahărul, sarea. Când clocotesc se dau la o parte, se adaugă făina şi se lasă să se răcească. Se adaugă ouăle treptat. Se pun în tava (neunsă) sub formă de gogoşele, cu lingura şi se coc circa 20-25 minute. Se scot din tavă după ce se răcesc şi se taie la mijloc.
Amestecăm ingredientele pentru cremă şi le fierbem la foc mic până se face o cremă ciulama. După ce se răceşte crema umplem eclerurile. Deasupra ornăm cu frişcă şi fructe, scrie Click.
Yami, yami 🙂