Ultimele stiri

Interviu cu Dorin Tismănariu, inițiatorul proiectului Virtual Team: „Mă mândresc cu faptul că o pot lua mereu de la zero, cu aceeași speranță și cu aceeași încredere că voi ajunge din nou în vârf”

Dorin Tismănariu este un tânăr de 23 de ani, originar din Moldova Nouă, dar care locuiește în Timișoara. Până aici nimic ieșit din comun. Însă, Dorin este mai mult decât un simplu masterand. Tânărul, care în urmă cu patru ani își lua inima în piept pentru a veni în Timișoara să studieze Jurnalismul, este inițiatorul proiectului Virtual Team – o pagină online dedicată sferei muzicale. Muncește din greu pentru a-și urma visul. Participă la diverse evenimente, intervievează interpreți autohtoni sau chiar din afară, și îi ține la curent pe toți cititorii săi cu cele mai noi informații. A avut un singur vis – să ajungă la Eurovision, să fie alături de participanți și să transmită în țară cele mai proaspete știri. Visul i s-a îndeplinit mai repede decât a crezut. În primăvară, Dorin a fost la Copenhaga. Ce a urmat pentru el, s-ar traduce într-un singur cuvânt prin euforie.

Reporter: Dorin, ești inițiatorul proiectului Virtual Team și în același timp, un tânăr foarte ocupat. Spune-mi, te rog, cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

D.T: Mă consider enervant de simplu! Sunt o persoană care nu-și abandonează niciodată dorințele. Sunt ambițios peste măsură, îmi place să lupt pentru visurile mele și să fiu mereu pozitiv. Dintre toate calitățile pe care aș considera că le am, cel mai mult mă mândresc cu faptul că o pot lua mereu de la zero, cu aceeași speranță și cu aceeași încredere că voi ajunge din nou în vârf.        

Reporter: Acum cât timp a luat naștere proiectul Virtual Team?

Dorin Tismănariu: Proiectul Virtual Team a luat naștere acum șapte ani, pe 18 mai 2007.

Reporter: Cum ți-a venit ideea să deschizi un astfel de site?

D.T: De fapt, în primă fază nu am deschis direct site-ul. A fost, pot să spun așa, o evoluție. Virtual Team a evoluat în acești ani de la un simplu forum. Apoi, a devenit un site în adevăratul sens al cuvântului în care calitatea și corectitudinea articolelor postate au întotdeauna prioritate.

Reporter: Mai exact, pentru necunoscători, cu ce se ocupă el?

D.T: E foarte simplu! Virtual-Team este un site care se ocupă de cele mai interesante noutăți din sfera muzicală. Virtual-Team vorbește despre muzica bună, despre artiștii care știu să cânte live și despre orice apariție nouă care surprinde într-un mod fabulos.

Reporter: Tu ești singurul inițiator al proiectului sau mai sunt și alte persoane implicate?

D. T: Inițiator, da. De-a lungul celor șapte ani au mai existat persoane care au fost implicate și care au avut diferite contribuții la toată evoluția proiectului. Singura mențiune e că, în ultimul timp, de când site-ul se ocupă de sfera muzicală, m-am ocupat mai mult eu. Îmi place să însușesc în continuare ideea de noi, de echipă, fără a-mi promova numele, ci doar proiectul.

Reporter: Este un proiect din care obții și profit sau e doar un simplu hobby?

D.  T: Da, se poate spune că este un simplu hobby. Nu am obținut niciodată profit, însă consider că am primit înzecit foarte multe șanse, foarte multe momente la care doar visam, ceea ce, cred eu, compensează cu faptul că nu a existat, totuși, un câștig financiar. Am câștigat, spre exemplu, trofeul Radar de Media pentru „Cea mai citită revistă online”, dintr-o categorie în care s-au regăsit site-uri mult mai populare la prima vedere decât site-ul meu. Cu siguranță, dacă ar fi să adun toate experiențele acestea, câștigul din suflet ar valora mult peste o eventuală sumă de bani, pe care azi o câștigi și mâine, poate ai cheltuit-o. Poate și de asta Virtual-Team a rezistat șapte ani…

Reporter: Povestește-mi puțin, cum ai intrat în cursa pentru trofeul Radar de Media?

D. T: Am primit nominalizarea de la organizatori. Culmea a fost doar că ea a venit cu doar două zile înainte ca etapa semifinalei să se încheie. Practic, în faza respectivă a semifinalei au intrat, dacă nu greșesc, 60 de site-uri. Oamenii aveau dreptul să voteze. 10 dintre cele mai votate site-uri urmau să ajungă în marea finală. Deși celelalte site-uri nominalizate porniseră cu un avans considerabil, Virtual-Team a reușit să intre în acel top 10 în doar două zile, ca mai apoi să și câștige finala și trofeul. A fost de necrezut!

Reporter: Pe parcursul celor șapte ani ai realizat și un număr impresionant de interviuri. Cu ce vedete de talie națională sau internațională ai realizat interviuri?

D.T: Au fost foarte mulți artiști cu care am realizat interviuri până acum. Ți-aș putea menționa câteva nume. Paula Seling, Anda Adam, Mandinga, ZdoB și ZduB – pe partea națională; și Edvin Marton, Mohombi, Cascada, Jedward, Miss Platnum, Krista Siegfrids sau Tooji – pe partea internațională.

Reporter: Ce fel de probleme ai întâmpinat în realizarea interviurilor?

D.T: Nu iau niciodată în seamă problemele pe care le întâmpin. Atâta timp cât interviurile se realizează, mă gândesc doar la reușita lor, fără să o umbresc într-un fel sau altul…

Reporter: În primăvară ai fost la Copenhaga, la Eurovision. Cum ți s-a părut întreaga experiență?

D. T: A fost cea mai importantă experiență de până acum din viața mea! Mi-e greu să descriu în cuvinte tot ce am trăit acolo. A fost, de altfel, chiar prima mea participare ca jurnalist acreditat la un astfel de eveniment. Auzisem până să particip că Eurovisionul înseamnă o familie, însă termenul acesta de familie sunt conștient că l-am înțeles în adevăratul sens abia după ce am participat la o ediție cum a fost cea de anul acesta, de la Copenhaga. Cred că fiecare pasionat al Eurovisionului ar trebui să facă tot ce îi stă în putință măcar o dată, să fie prezent în sală, ca și spectator. Tot ce se întâmplă acolo e cu mult peste ceea ce se vede la televizor. Eu nu pot decât să mă consider un mare norocos pentru că am avut parte și de momentele bonus, cum au fost cele de culise. Practic, în cele zece zile pe care le-am petrecut acolo am văzut cum se așează toate lucrurile, câtă muncă e în spatele fiecărui detaliu și cât de prietenoși sunt jurnaliștii din celelalte țări. Am rămas cu multe amintiri dintr-un oraș superb. Mă bucur că am avut această șansă!

Reporter: Cum decurgea o zi din viața ta la Copenhaga?

D. T: În general, urmam același program. Încercam să mă trezesc de dimineață, pentru că evenimentul se ținea în cealaltă parte a orașului și pierdeam ceva timp până să ajung acolo. În fiecare zi erau programate repetiții pentru fiecare țară înscrisă în concurs. Participam la acele repetiții, la conferințele de presă, mai dădeam interviuri în Centrul de Presă celorlalți jurnaliști care cautău diverse păreri, luam interviuri artiștilor participanți. O bună parte din timp o petreceam alături de ceilalți jurnaliști care, treptat-treptat, mi-au devenit amici. Ca un secret, mai pot spune că adoram să fac un singur lucru acolo, și anume să-mi verific pidgeon-ul.

Reporter: Pentru necunoscători, explică, te rog, ce e pidgeon-ul.

D.T: Este un fel de cutie poștală deschisă fiecărui jurnalist acreditat, unde primeai de la participanți diverse materiale promoționale, invitații și anunțuri. Habar n-aveam niciodată când și cum trecea ziua!

Reporter: Dorin, spune-ne pe final de interviu ce dorești să faci pe viitor cu proiectul?

D.T: Cât timpul îmi va permite, proiectul va continua. Perioada următoare va aduce o schimbare majoră pe care o doream de mult timp.

Reporter: Ne poți dezvălui despre ce este vorba?

D.T: Am „desenat” o nouă versiune mult mai elegantă. Rămâne ca totul să prindă contur și să pot marca o nouă evoluție pentru Virtual-Team!

Sursă foto: Facebook

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*