Ultimele stiri

Liviu Dragnea, despre ordonanța traseiștilor, declarată neconstituţională: În mod normal, aleşii nu au ce să păţească

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că aleşii care au migrat în baza Ordonanţei 55, care a fost declarată neconstituţională, „în mod normal nu au ce să păţească”, informează Digi24.ro.

Întrebat ce se va întâmpla cu aleşii care au migrat, în urma Ordonanţei 55, declarată neconstituţională, Liviu Dragnea a răspuns: ”În mod normal, nu au ce să păţească, pentru că nu acţionează retroactiv. Aşteptăm motivarea Curţii şi vom vedea cum vom acţiona”.

Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională, fiind admisă astfel sesizarea parlamentarilor PNL, reamintește Mediafax.

Decizia Curţii Constituţionale este general obligatorie şi va fi publicată în Monitorul Oficial, urmând ca judecătorii constituţionali să motiveze hotărârea.

Proiectul de lege de aprobare a OUG 55 care a permis migraţia aleşilor locali a fost adoptat, în 9 decembrie, de plenul Senatului, fiind înregistrate 86 de voturi „pentru”, 36 „împotrivă” şi 6 abţineri.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*