Ultimele stiri

Partidele de dreapta pregătesc o alianță care să învingă PSD-UNPR-PC?

PDL, PNL, PMP şi FC se arată dispuse să facă o alianţă electorală care să învingă alianța PSD-UNPC-PC în toamnă. Noua alianță ar urma să susţină un singur candidat la prezeidențiale, iar discuţiile au început deja.

Imediat după rezultatele alegerilor europarlamentare, câştigate de la distanţă de PSD-UNPR-PC, partidele de dreapta au început să discute o posibilă alianţă. Toate sunt dispuse să facă acest pas pentru a trimite un singur om la Cotroceni şi astfel să îl împiedice pe Victor Ponta să devină preşeditele României.

Crin Antonescu susține că în anumite condiții ar fi dispus să facă o alinaţă pentru a da prezidenţiabilul la toamnă. La fel și liderul PDL, Vasile Blaga:

„Am analizat posibilitatea de coagulare a dreptei pe care nu le-am exclus – vorbim de aceasta de luni de zile. Vom purta discuţii cu PNL, PNL şi PDL fiind principalele forţe de dreapta. Prima discuţie va avea loc mâine”, a declarant liderul PDL.

De asemenea, Partidul Mişcarea Populară ar fi de accord cu o asemenea alianță, chiar dacă Elena Udrea crede că orgoliile personale ale unor lideri ar putea împiedica acest lucru:

„Mişcarea Populară este gata să facă parte din orice proiect al dreptei unite. Mai mult, acceptă orice iniţiativă de unificare indiferent din partea cui vine. Va susţine chiar orice candidat care poate să învingă candidatul PSD, fără să importe din ce partid face parte”, a declarat Elena Udrea

Forţa Civică transmite acelaşi semnal:

„România are nevoie de o formațiune politică de dreapta puternică, nesubminată de interesele unuia sau altuia”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele FC.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*