Gazpacho de roșii cu dovlecei
Ingrediente:
2 dovlecei tineri
1 avocado
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 ardei galben
300 ml pulpă de roşie
1 lingură ulei de măsline
200 ml apă
sare
piper
zeamă de lămâie (opţional)
Pentru garnisit:
felii de lămâie
codiţe de ceapă verde
Cum se prepară:
Se curăţă dovleceii şi avocado de coajă, se îndepărtează sâmburele, se taie bucăţi şi se mixează cu blenderul împreună cu pulpa de ardei, ceapa, căţeii de usturoi, pulpa de roşii, o lingură ulei de măsline şi un pahar de apă (fiartă şi răcită foarte bine). Se adaugă sare şi piper, după gust, zeamă de lămâie (opţional) şi se serveşte imediat pentru a împiedica oxidarea supei. Gazpacho de roşii cu dovlecei se serveşte cu felii de lămâie şi codiţe de ceapă verde sau crutoane, scrie Click.
Scrie un comentariu