Ultimele stiri

Consiliul Județean Timiș renunță la proiectul de reabilitare a Muzeului Banatului din Timișoara

Muzeul Banatului

Castelul Huniade din Timișoara, unde funcționează Muzeul Banatului, se află în reabilitare, iar activitatea a fost mutată, provizoriu, în Bastion, până când lucrările se vor finaliza.

Consiliul Județean Timiș a preferat să oprească proiectul.

„La Muzeul Banatului am fost nevoiţi să renunţăm la finanţarea proiectului, din cauza unui proiect prost pregătit, nu ni s-a prelungit durata de realizare a lui, am decis să renunţăm la el şi să încercăm ca prin proiectele europene 2014-2020 să face acest proiect – se acceptă până la 5 milioane de euro”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Titu Bojin.

Proiectul prevedea transformarea Muzeului Banatului în castel, iar  valoarea totală a proiectului la care s-a renunțat era de peste 52 de milioane de lei, iar contribuția CJ Timiş urma să fie de peste 18 milioane lei.

”Au fost două proiecte. Unul finanțat de Consiliul Județean Timiș pentru lucrările de consolidare care s-au încheiat. În cadrul acestor lucrări a apărut o fisură pe unul dintre pereții clădirii castelului, mai avem de rezolvat această problemă. Putem spune că primul proiect, cel făcut din banii județului este 99% finalizat. Al doilea proiect a fost realizat prost. Când am venit, noi am preluat un proces în derulare. Nu pot să promit în ianuarie, dar în martie-aprilie, când vom da drumul la un nou studiu, vă putem prezenta ce avem de gând să facem aici. Trebuie să vă prezentăm niște considerente tehnice de la oamenii în măsura să prezinte un proiect”, a mai spus Bojin.

1 Commentariu pe Consiliul Județean Timiș renunță la proiectul de reabilitare a Muzeului Banatului din Timișoara

  1. Tatar Gheorghe // 19 decembrie 2014 a 19:19 // Răspunde

    Fara cuvinte. Management defectuos, noua in calitate de cetateni , locuitori ai Timisoarei, ne este rusine de neputinta celor in cauza.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*