Ultimele stiri

Cum va revoluționa tehnologia medicina. Când crede un medic timișorean că vom vorbi despre medicina viitorului și în România

telemedicina

Telemedicina reprezintă una dintre soluțiile cele mai îndemână de monitorizare a pacienților, dar și de punere a unui diagnostic într-un timp cât mai scurt. În o parte din țările din întreaga lume, unii pacienți nu mai sunt spitalizați, ci sunt tratați la domiciliu. Mai mult, bolnavii nu mai sunt nevoiți să se deplaseze până la medicul de specialitate pentru un consult, ci acest lucru se poate realize de acasă.

 “Vorbim de programe IT, de diferite device-uri care să monitorizeze pacienții și care să-i ajute să aibă o viață mai îndelungată și mai sănătoasă în confortul casei lor. În viitor, pacienții nu vor mai fi spitalizați, ci vor sta acasă, ceea ce contează foarte mult și din punct de vedere psihic”, a explicat, ieri, Carina Sinca, managerul proiectului CASA, finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, prin intermediul căruia mai mulți specialiști din județul Timiș au făcut schimb de experiență.

“Practic, vorbim de medicina viitorului. România este la primul sfert al drumului. Cu puțină voință politică se pot rezolva foarte multe lucruri. Este adevărat, e nevoie de o investiție și bună voință, dar telemedicina și celelalte soluții inovative se pot implementa și în județul Timiș și în România destul de repede”, este de părere medicul Virgil Musta, președintele Fundației de Ajutor Medical Profilaxis.

Proiectul se numește “Consortium for Assistive Solutions Adoption”, iar valoarea acestuia se ridică la peste 110.000 de euro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*