Piept de pui cu sos de cașcaval
Ingrediente pentru piept de pui cu sos de caşcaval:
1 piept de pui mare
Pentru sos:
500 ml lapte
2 linguri amidon alimentar
2 linguri unt
150 g caşcaval
1 praf nucşoară
150 g ciuperci de pădure conservate
sare
piper
Mod de preparare pentru piept de pui cu sos de caşcaval:
Pieptul de pui se dezosează, se taie în două şi se spală. Se usucă cu prosoape absorbante şi se condimentează cu sare. Se pune pe grătar şi se frige pe ambele părţi, după care se ţine la cald. Într-o crăticioară se toarnă laptele şi se aşază pe foc mic. Se adaugă untul şi amidonul şi se amestecă foarte bine cu telul. Trebuie amestecat continuu, pentru a nu forma cocoloaşe. Când s-a îngroşat, se adaugă caşcavalul ras pe răzătoarea mare şi se amestecă energic, pentru a se topi. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după
gust, şi se adaugă ciupercile. Se păstrează câteva pentru decor. Pieptul de pui se serveşte cu sosul de caşcaval, broccoli, ridichi şi găluşti de griş, scrie Click.
Scrie un comentariu