Ultimele stiri

Peste 700 de vitezomani au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri

Peste 700 de vitezomani au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri, în urma acţiunilor desfăşurate în cursul săptămânii trecute. În această perioadă, pe raza judeţului Timiş, nu a fost înregistrat niciun accident grav de circulaţie produs din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum.

În perioada 18 – 24 mai a.c., poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., au acţionat pe raza întregului judeţ în scopul prevenirii accidentelor rutiere şi impunerii respectării regulilor de circulaţie tuturor participanţilor la trafic.

Acţiunile au vizat, în special, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind viteza de deplasare şi regulile privind efectuarea manevrei de depăşire.

Astfel, amplasate în sistem cascadă, au fost utilizate toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 1374 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere, 736 fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 43 de permise de conducere, 19 dintre acestea fiind pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 de km/h şi alte 10 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire.

Un bărbat de 37 de ani, din judeţul Caraş–Severin, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 59 km, rulând cu o viteză de 117 km/h pe un sector de drum cu limită legală de 50 de km/h.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a şoferului cu amendă în valoare de 877,5 lei şi reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Activităţile derulate de poliţişti au ca scop salvarea de vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Poliţiştii recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*