Ultimele stiri

Budincă de cartofi

budinca de cartofi

Ingrediente

5 cartofi
3 ouă
50 g unt topit
100 ml smântână
150 g telemea de oi
1 lingură pesmet

Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă, în apă cu sare. Se scurg de apă, se curăţă de coajă şi se taie felii mai groase. Se rade brânza, se pune într-un castron, se amestecă cu gălbenuşurile şi cu smântâna.

La sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor. Se unge o formă termorezistentă cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se aşază straturi alcătuite din felii de cartofi intercalate cu amestecul de brânză. Deasupra se toarnă untul topit şi se introduce forma la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Se serveşte caldă. Se poate garnisi cu ketchup (sau smântână) în momentul servirii, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*