Ultimele stiri

Ciorbă de fasole verde

ciorba de fasole verde

Ingrediente

800 g fasole verde din conservă
150 g costiţă afumată
1 ceapă mare
2 morcovi
1 ardei gras
100 g ţelină
2 cartofi
100 g pulpă de roşii
frunze de ţelină
pătrunjel verde
500 ml borş de casă
sare
piper

Cum se prepară

Se taie costiţa cubuleţe şi se rumeneşte, fără adaos de ulei, apoi se scoate deoparte. În locul ei, se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă apoi morcovii, ţelina şi ardeiul tăiate cubuleţe. Se adaugă 300 ml apă şi se fierb legumele până se înmoaie.

Când legumele sunt fierte pe jumătate, se adaugă fasolea, cartofii tăiaţi cuburi, pulpa de roşii, frunze de ţelină şi pătrunjel verde, sare şi piper, după gust. Se acoperă cu doi litri de apă caldă şi se lasă să fiarbă totul, la foc mic, 15 minute.

Se acreşte cu borşul fiert separat şi spumuit. Se serveşte caldă, garnisită cu costiţa prăjită, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*