Ultimele stiri

Tartă aromată cu pere

tarta cu pere

Ingrediente

Pentru aluat

100 g unt
1 praf de sare
1 lingură zahăr pudră
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
50 ml apă rece
făină cât cuprinde

Pentru umplutură

4-5 pere
80 g migdale feliate
2 linguri zahăr

Mod de preparare

Se amestecă ingredientele şi se frământă un aluat uniform, elastic, potrivit de tare. Se acoperă cu o folie de plastic şi se pune la frigider pentru 20 de minute.

Între timp, se curăţă perele de coajă şi de seminţe şi se taie, pe lungime, felii subţiri. Se pudrează cu zahăr şi se lasă să stea 10 minute la macerat.

Se întinde aluatul într-o foaie rotundă. Se aşază într-o formă de tartă îmbrăcând şi pereţii vasului. Se pun feliile de pere, una lângă alta, suprapuse puţin, se presară deasupra migdalele mărunţite şi se pune la copt, la foc potrivit. Se taie direct în formă, după ce se răceşte, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*