Tartă cu praz şi brânză
Ingrediente pentru tartă cu praz şi brânză:
Pentru aluat
300 g făină
200 g unt
1 ou
1 praf de sare
Pentru umplutură
1 kg praz
100 g bacon
1 legătură ceapă verde
2 linguri unt
3 ouă
250 ml smântână
150 g brânză rasă
sare
piper
Mod de preparare pentru tartă cu praz şi brânză
Într-un castron, se amestecă făina cu untul, oul şi sarea. Se frământă un aluat mai tare şi se întinde într-o foaie rotundă, de 5 mm grosime. Se aşază într-o formă de tort unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se introduce în cuptorul încălzit pentru 15 minute.
Se curăţă prazul şi se taie mărunt, iar baconul feliuţe. Se topeşte untul într-o tigaie şi se călesc prazul şi baconul. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să se răcească.
Se pun peste praz ouăle bătute, smântâna, ceapa verde tocată mărunt şi se omogenizează compoziţia. Se toarnă amestecul de praz în forma scoasă de la cuptor şi se presară brânza rasă. Se introduce din nou în cuptor, pentru 45 de minute, scrie Click.
Scrie un comentariu