Ultimele stiri

Prăjitură cu mandarine și blat de cereale

prajitura cu mandarine si blat de cereale

Ingrediente:

Pentru blat:

250 g musli (fulgi de ovăz, grâu, secară, stafide)
100 g făină
50 g zahăr brun
2 linguri miere
1 praf de scorţişoară
100 g unt
3 linguri lapte

Pentru umplutură:

3 ouă
5 linguri zahăr
3 linguri lapte praf
1 esenţă de portocale
500 ml frişcă lichidă
1 pliculeţ gelatină
2 compoturi de mandarine

Preparare:

Amesteci, într-un castron, cerealele, făina, zahărul şi praful de scorţişoară. Adaugi untul tăiat bucăţele, laptele, mierea şi amesteci bine. Pui amestecul într-o formă de tort cu pereţii detaşabili, unsă cu puţin ulei, şi apeşi bine. O introduci la cuptor pentru 10 minute, la foc mic, după care laşi să se răcească. Amesteci ouăle cu zahărul, laptele praf şi pui pe baie de aburi, amestecând continuu, până se îngroaşă. Adaugi gelatina pusă în prealabil la înmuiat şi topită, amesteci bine şi laşi totul la răcit. Baţi frişca, o amesteci cu esenţa, crema de ou şi un sfert din mandarine tăiate bucăţi. Torni peste blatul de cereale răcit crema, aşezi deasupra jumătate din mandarinele rămase pasate, apoi cele întregi şi decorezi cu cereale. O laşi minimum două ore la rece înainte să o serveşti, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*