REŢETA ZILEI: Ciulama de ciuperci cu smântână
Ingrediente:
500 g ciuperci champignon
2 linguri făină
100 ml smântână
2 linguri ulei (de măsline)
1 ceapă potrivită
1 legătură pătrunjel verde
sare
piper
Cum se prepară:
Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în ulei bine încins până se înmoaie. Se adaugă ciupercile curăţate, spălate şi tăiate felii subţiri şi se călesc până scade zeama lăsată.
Separat, se dizolvă făina cu puţină apă rece, apoi se toarnă peste ciuperci. Se mai completează cu apă caldă, se condimentează cu sare şi cu piper, după gust, şi se lasă să fiarbă până începe să se îngroaşe sosul. În momentul servirii, se adaugă smântâna şi se decorează cu pătrunjel verde tocat. Se serveşte cu mămăligă caldă, scrie Click.
Scrie un comentariu