Ultimele stiri

Ministrul Justiției a declarat la Timișoara că este pro mediere. Ce incident cu o vecină pe care a inundat-o pe vremea când era student l-a făcut să fie de acord

robert cazanciuc

Peste o sută de mediatori din întreaga țară participă, astăzi, la Timișoara, la Conferința Națională a Mediatorilor. Printre cei care au participat la deschiderea evenimentului s-a numărat și Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, care a afirmat că este de acord cu medierea, mai ales că aceasta reprezintă „o cale prin care oamenii își pot rezolva mai ușor problemele, mai puțin costisitoare și mai discretă, un mijloc de a degreva instanțele de judecată”.

Ministrul Justiției a dezvăluit la Timișoara că este fan al medierii încă de acum 23 de ani, de pe vremea când era student, când a avut un incident cu o vecină pe care a inundat-o.  „Mi-am recunoscut culpa, am uitat să închid robinetul. Am încercat să mă înțeleg cu vecina pe cale amiabilă, dar nu a dorit să ne împăcăm. După un proces care a durat trei ani am plătit de trei ori mai puțin decât am vrut să îi plătesc inițial. Acest incident m-a apropiat de medere”, a spus Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiției le recomandă oamenilor să apeleze la un mediator înainte de a ajunge în instanță pentru că „e mai puțin costisitor și mai rapid în fața unui mediator, decât în fața unui judecător”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*