Ultimele stiri

„Monolog cu valiză”, spectacol inedit jucat la Timișoara

monolog cu valiza

Timișorenii iubitori de teatru sunt invitați la un spectacol-eveniment cu totul și cu totul special. „Monolog cu valiză”, epopeea unui mim bavard, se joacă mâine seară, de la ora 19.00, la Electric Theatre.

Creat în 2008, « Monolog cu valiză » de Guerassim Dichliev, a fost jucat de o sută de ori în toate colţurile lumii şi a fost primit cu foarte mare emoţie şi aplauze de către publicul de toate vârstele.

Un spectacol care povesteşte cum un tip bulgar, mim-idealist, a ajuns acum douăzeci de ani la Paris în « Oraşul – Lumină ». Într-o oarecare măsură este un spectacol auto-bio-ficţiune.

Valiza este elementul central. De nedespărţit de omul care o poartă: un artist care-şi părăseşte ţara natală, Bulgaria, pentru a merge în Europa.
Un om şi o valiză. Oare el este cel care duce valiza sau valiza îl poartă pe el?
Un Western al Estului în care lacrimile se transformă în râs, în care ironizarea propriului destin nu este altceva decât speranţa zilei de mâine.

« Monolog cu valiză » va fi jucat în această toamnă pe tot traseul Paris – Svilengrad (oraşul său natal în Bulgaria) traversând toate frontierele – din Franţa până în Bulgaria. El va reuni arta, ecologia şi sportul pentru că la realizarea lui contribuie un mim entuziast pe bicicletă însoţit de stafful lui în maşină electrică. Timp de 34 de zile vor fi organizate 34 de reprezentaţii care vor vizita astfel 34 de oraşe din şapte ţări europene.

Guéro (Guérassim Dichliev) (« necunoscut la nivel mondial » aşa cum se autodefineşte) a absolvit cursurile Şcolii Internaţionale de Mimodramă « Marcel Marceau » din Paris. După obţinerea diplomei a fost invitat de celebrul Marcel Marceau să lucreze cu el, devenind astfel asistentul său şi profesor în şcoală. În cariera sa a jucat alături de Mimul Marceau, Magali Noël, Jacques Higelin, Emmanuel Vacca, Marie Trintignant, Michaël Youn, Raphaël, Madona Bouglione.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*