Ultimele stiri

Pizza cu ciuperci, șuncă și ardei gras

pizza cu ciuperci si sunca

Ingrediente:

Pentru aluat:

300 g făină
200 ml lapte
15 g drojdie
2 linguri ulei
1/2 lingură zahăr
sare

Pentru umplutură:

250 g ciuperci
250 g şuncă
1 ardei gras roşu
2 roşii
2 ouă
4 linguri sos de roşii
150 g caşcaval
1 lingură unt
cimbru
busuioc
sare
piper

Mod de preparare:

Se cerne făina, se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pune la dospit drojdia cu puţin lapte, zahăr şi sare. După dospire, se amestecă cu făina, ­restul de lapte, uleiul şi se frământă până se formează un ­aluat omogen. Se lasă la dospit circa 30 de minute. Între timp, se taie cubuleţe şunca şi ciupercile, ardeiul se taie şuviţe, iar roşiile se taie felii. Sosul de roşii se amestecă cu condimente, după gust.

Aluatul se întinde în foaie şi se aşază în forma de copt unsă cu puţin unt. Se lasă puţin la crescut, apoi se unge cu jumătate din sosul de roşii aromatizat cu condimente. Deasupra se aşază cubuleţele de şuncă şi ciuperci, şuviţele de ardei şi feliile de roşii. Se adaugă ouăle bătute, restul de sos de roşii şi caşcavalul ras. Se introduce tava în cuptorul bine încins şi se coace circa 30 de minute. Pizza cu ciuperci, şuncă şi ardei gras se serveşte fierbinte, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*