Ultimele stiri

Unitatea Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal se extinde! Când va fi gata lucrarea

Veşti bune pentru timişoreni! Unitatea Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal se extinde! Amplasamentul pentru începerea lucrărilor a fost predat deja, iar până la sfârșitul anului, Spitalul va avea un corp de clădire nou-nouț.

Acesta va fi construit în curtea interioară a Clinicilor Noi și va costa trei milioane de lei fără TVA, bani ce vor proveni de la bugetul local.

„E vorba de o extindere a spaţiului actual al Unităţii de Primire Urgenţe. Practic, vorbim de o întreagă unitate distinctă în funcţionarea spitalului. Noua clădire va asigura şi conectarea Cliniclor Noi cu această clădire anexă unde avem unitate de Imagistică, vom avea spaţii deschise, spaţii care vor permite activitatea neîngrădită a medicilor. Sunt prevăzute două paturi într-un salon special pentru urgenţele majore, pentru cazurile critice care necesită manevre de resuscitare şi aproximativ 14 paturi pentru urgenţele care nu impun manevre de resuscitare”, a declarat dr. Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal.

Prezent a fața locului, atunci când amplasamentul a fost predat, primarul Nicolae Robu a declarat că „După cum se cunoaşte, actuala unitate de primiri urgenţe este una veche care nu mai corespunde de multă vreme standardelor actuale şi fluxurilor actuale. Desigur medicii şi personalul s-au îngrijit să o folosească cât mai bine la standardele cele mai înalte, dar limitările sunt vizibile pentru oricine. S-a impus construirea unei noi unităţi”.

Firma care va executa lucrarea este Alex Dia Construct.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*