Ultimele stiri

Borş de mânzat cu castraveţi muraţi

rasolnik

Ingrediente: 1 kg carne de mânzat, 3 cepe albe, 3 cartofi, 2 morcovi, 1 lingură orez, 2 roşii, 5 castraveţi muraţi în saramură, 1 lingură pastă de roşii, 1 foaie de dafin, pătrunjel verde, mărar verde, sare, piper.

Pentru garnisit: smântână, mărar verde.

Mod de preparare: Speli carnea, o pui într-o oală, o acoperi cu apă rece şi o laşi la fiert. Cureţi cu grijă spuma formată, adaugi foaia de dafin, o ceapă tăiată mărunt şi o roşie tăiată cubuleţe. Laşi totul să fiarbă, la foc mic, până când se pătrunde bine carnea. Scoţi carnea, adaugi în supă cartofii tăiaţi cuburi, orezul şi după 10 minute de fiert adaugi o ceapă călită separat cu morcovii tăiaţi cubuleţe şi puţină pastă de roşii, iar după încă 6-8 minute adaugi roşia curăţată de pieliţă, tăiată mărunt şi castraveţii tăiaţi cubuleţe. Reintroduci carnea după ce o tai cubuleţe, adaugi verdeaţă tocată, sare şi piper, după gust, şi laşi să mai dea câteva clocote. Opreşti focul, laşi borşul câteva minute, apoi îl serveşti cu smântână şi mărar, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*