Ultimele stiri

Tartă cu brânză, mărar și mentă

tarta cu branza, marar si menta

Ingrediente:

Pentru aluat:

450 g făină
30 g drojdie
150 ml apă călduţă
3 linguri ulei
1 ou
1 linguriţă rasă de sare

Pentru umplutură:

500 g brânză proaspătă de vaci grasă (bine scursă)
200 g telemea de oi rasă
150 g caşcaval ras
50 g unt
150 ml smântână groasă
4 ouă
1/2 legătură mărar
1/2 pătrunjel verde
5-6 frunze de mentă proaspătă
sare
piper
salvie pentru decor

Mod de preparare:

Din ingredientele menţionate, se frământă un aluat omogen, elastic, care se lasă apoi la dospit circa 20 de minute. Separat, se mixează ­cele trei feluri de brânză cu untul, smântâna şi ouăle. Apoi se amestecă cu mărarul, pătrunjelul şi menta tocate fin şi se condimentează cu sare şi piper, ­după gust.

Se frământă din nou aluatul, se întinde în foaie, cu care se capitonează o formă de tartă. Se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa, apoi se umple cu compoziţia de brânză. Se introduce tarta în cuptorul bine încins şi se coace circa 45-50 de minute, la temperatură potrivită. Tarta cu brânză, mărar şi mentă se serveşte caldă sau rece, garnisită cu frunze de salvie verde, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*