Ultimele stiri

Pe ce loc se află Timișul în topul județelor cu cele mai multe debranșări

debransare

Tot mai mulți timișoreni au decis să de debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire și alimentare cu apă caldă, din cauza mai multor nemulțumiri. Potrivit unei analize realizate de Ariston Thermo România, în Timișoara, între 2011 și 2013, nu mai puțin de 16.600 de familii au ales un sistem individual de încălzire, iar la nivelul întregului județ, peste 17.700 de familii s-au debranșat, în aceeași perioadă.

De asemenea, în ultimele 11 luni, Colterm a pierdut mai mult de o treime dintre abonați, marea majoritate a celor care au luat această decizie au optat pentru o centrală termică de apartament pe gaz.

„În cazul instalării unei centrale termice de apartament pe gaz, investiţia medie în instalaţia completă este cuprinsă între 4.500 – 7.000 lei, cost ce diferă în funcţie de numărul de camere şi nivelul de dotare al acesteia, ca radiatoare, ţeavă, accesorii, montaj, dar şi de tipul centralei, respective convenţională sauîn condensare)”, a declarat Cătălin Drăguleanu, country manager Ariston Thermo România.

Potrivit aceleiași analize, un timișorean poate economisi într-un an aproape 1.000 de lei în cazul în care alege să instaleze o centrală termică într-un apartament cu două camera, cu o suprafață medie de 60 de metri pătrați.

Județul Timiș este urmat în acest top al celor mai multe debranșări de Iași și Galați.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*