Ultimele stiri

Mihaela Tomiță, comisar-șef al Centrului Antidrog Timișoara: „Accentul agresiv trebuie pus pe prevenirea consumului de droguri.”

 Mihaela Tomiţă, comisar-şef al Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, a afirmat astăzi, în cadrul ședinței de prezentare a strategiei județene Antidrog Timiș 2014-2020, că nu se poate vorbi de o scădere a consumului de droguri: „noi apreciem că am gestionat problematica aceasta a consumului de droguri. Scăderea nivelului de consum poate fi demonstrată prin studii științifice. Într-adevăr, multe  magazine de vise au fost închise, colegii noștri de pe componenta operativă pentru destructurarea rețelelor de traficanți și-au făcut bine treaba, iar acest lucru se simte foarte bine la nivelul județului Timiș. Este un lucru care ne face să considerăm că fenomenul în sine este și poate fi gestionat. Eu am rezerve în ceea ce privește scăderea. Dinamica fenomenului este absolut peste tot, la nivelul României, la nivelul Europei și la nivel mondial. Are oscilații foarte mari această problematică în ceea ce privește modul de diversificare, atât din punct de vedere al drogurilor consumate, cât și al combinațiilor de diferite produse, dar și din punct de vedere al pieței. Timișul este pe locul 3 în țară la consumul de droguri, ne arată primele cifre, după București și un oraș din centrul tarii“.

Mihaela Tomiță a mai precizat că drogurile se consumă cel mai des în mediile urbane, în orașele mari, iar această problematică se resimte în special în perioada vacanțelor:  „Ne dorim să prevenim, și atunci când problema există, să o tratăm. Dacă ne gândim la priorități, prevenirea rămâne pe primul loc în atenția noastră”, precizează comisarul-șef.

De asemenea, prefectul Eugen Dogariu a spus că strategia Antidrog, făcută astăzi publică, în ședința de la Consiliul Județean, va fi prezentată public pe 26 iunie, când este Ziua mondială a luptei împotriva consumului de droguri: „Fiecare județ a făcut o astfel de acțiune, iar în data de 26 va fi prezentată această strategie. După cum ați văzut are atât o parte de concept, strategie, cât și o parte de măsuri concrete prin care dorim să reducem cât mai mult consumul de substanțe de acest fel”, a precizat prefectul.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*