Ultimele stiri

Ponta îi dă replica lui Băsescu! “Noul Executiv va continua cu programul de guvernare al USL. Nu există rol al lui Băsescu”

Replica lui Victor Ponta nu s-a lăsat așteptată în contextul declarațiilor lui Traian Băsescu, din cadrul emisiunii După 20 de ani” de la ProTv. Premierul susține că noul Executiv va continua cu programul de guvernare al USL, astfel că nu există niciun rol al preşedintelui în actuala procedură.

„Domnul Traian Băsescu, prin declaraţiile făcute, nu face decât să îşi confirme iresponsabilitatea. Îi reamintesc lui Traian Băsescu că în Constituţia României se definesc clar, la articolul 110, condiţiile în care Guvernul îşi pierde mandatul. De asemenea, îi reamintesc faptul că am anunţat deja că noul guvern va continua cu programul de guvernare al USL. Voi merge marţi în Parlament doar pentru schimbarea compozitiei politice, conform articolului 85 din Constituţie. Aşadar, nu există niciun rol al Preşedintelui în actuala procedură! Nu am mai mult ce să comentez declaraţiile preşedintelui. Saptămâna viitoare vom avea un nou guvern, cu o majoritate solidă şi stabilă, care să continue lucrurile bune pe care le-am făcut până acum” a spus Victor Ponta, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Preşedintele a declarat, duminică, în emisiunea „După 20 de ani” de la ProTV, că modificarea programului de guvernare înseamnă că premierul Ponta ar trebui redesemnat  premier, menţionând: „Dacă premierul nu vine la Cotroceni, atac decizia Parlamentului la CC”.

Băsescu a spus că „din discuţii” ştie că UDMR face, pentru a intra la Guvernare, solicitări care ar însemna modificarea programului de guvernare, iar pentru acest lucru este nevoie de desemnarea unui nou premier. De asemenea, potrivit şefului statului, Parlamentul trebuie să se pronunţe legat de componenţa Guvernului şi de programul de guvernare schimbat.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*